Met gratis verrassing voor elke wandelaar

Algemene info

Zondag 20 oktober 2024:  24ste Camtochten te  Gooik.

Hopelijk kunnen we het prachtige Pajottenland in een nazomers kleedje met vele tinten geel, oranje en bruin bewonderen. Geen kilometers lange asfalt of betonbanen, maar wel wegeltjes, veldwegen, paden en rustige binnenwegen krijgt u te bewandelen, m.a.w. de ideale wandelwegen.

Bij de start krijgt U een appeltje voor de dorst mee. U kunt maar liefst uit 8 verschillende afstanden kiezen van 5 tot 33 km. Enkel de 5 km is volledig verhard en dus zeer geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Dat we in het Pajottenland wandelen merken we aan het golvend parkoers  en dit garandeert ons natuurlijk prachtige vergezichten in een agrarisch landschap waar de landbouwers oogsten wat zij gezaaid hebben, alhoewel de weersomstandigheden het rendement bepaalden.

Grote bezienswaardigheden liggen niet voor het grijpen in onze omgeving, maar wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Zo staan vlakbij de startzaal de Sint-Niklaaskerk van Gooik en Eyckenborch, verder komen we langs de Stevenistenkapel, het kasteel van Kestergat, de Kesterheide met o.a. “de bollen van de NAVO”, … en uiteraard ook de Oude en de Nieuwe Cam liggen op een steenworp van de startzaal. Het is vanzelfsprekend dat dit alles kadert in een groene omgeving.

Afspraak op zondag 20 oktober tussen 7u00 en 15u00. De inschrijving bedraagt €3,00, maar leden van een wandelclub krijgen €1,50 korting en de -12-jarigen mogen zelf gratis starten. Een paar rustposten laten u toe even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen. In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide) te proeven.

Wij hopen u ook te mogen verwelkomen.

De Heidetochten Kester-Gooik vzw / Wandelsport Vlaanderen 4358

Parkoersen

Bereikbaarheid startlocatie

Zaal Familia
Bronnenweg 2
1755 Gooik
Vlaams-Brabant

Met De Lijn en met de trein:
De Lijn

Met de auto:
google Maps

Geplaatst in Camtochten, Nieuws.